lauantai 19. syyskuuta 2015

Ajattelemisen aihetta

Mitä on onnellisuus? Ainakin siihen liittyy suunnattomasti ironiaa. Ironia syntyy siitä, että ihmiset eivät pelkästään etsi onnellisuutta, vaan he pyrkivät pitämään siitä kiinni. Välttämään sitä, että olisivat onnettomia.
Melkein joka toinen meistä käy elämässään läpi vaiheen, jossa vakavasti harkitsee itsenurhaa ja kamppailee näiden ajatusten kanssa. Tosiasiassa yksi kymmenestä tappaa itsensä. Itse kiikun näiden asioiden parissa.
Ei ole ihme, että käytämme paljon energiaa murehtimiseen ja siitä mitä muut meistä ajattelevat. Kärsimys, syntyy kun vertailemme, arvioimme ja arvostelemmen itseämme, kun kiinnitämme huomiomme siihen, mitä meiltä puuttuu, olemme tyytymättömiä siihen, mitä meillä on, ja kuvittelemme tulevasta kaikkia mahdollisia uhkakuvia, jotka eivät toteudu koskaan. Ei siis ihme, että ihmisten on niin vaikeaa olla onnellisia.

Onnellisuudella on kaksi hyvin erillaista merkitystä.
-tunnetila, mielihyvän, ilon tai tyytyväisyys
Nautimme myönteisistä tunteista, ja siki pyrimme löytämään niitä. Tunteet eivät ole pysyviä vaikka kuinka yritämme pitää niistä kiinni. Tuneet katoavat. Mitä enemmän tavoittelee miellyttäviä tunteita, sitä suurempi on mahdollisuus päätyä kärsimään ahdistuneisuudesta ja masennuksesta.
-löytää mielekästä ja merkityksellistä elämän toteuttamista.
Silloin ei ole kyse mistään ohikiitävästä tunteesta, vaan syvällisestä aktiivisen elämän kokemuksesta. Tässäkin koetaan myönteisiä että epämielyttäviä tunteita. Sitä ei voi estää, koska elämän toteuttaminen täydesti tuottaa meille koko tunnekirjon laidasta laitaan.

Todellisuutta on se, että elämä sisältää kipua. Sitä ei voi kukaan väistää. Kaikki kohtaavat sen tosiasian, että ajan myötä tulemme raihnaisiksi, sairastumme ja kuolemme. Ennemmin tai myöhemmin me menetämme ihmissuhteen hylkäämisen, eron tai kuoleman vuoksi. Jokainen meistä kohtaa elämässä kriisejä, pettymyksiä ja epäonnistumisia
TÄMÄ TARKOITTAA, ETTÄ KAIKKI KOHTAAVAT TAVALLA TAI TOISELLA TUSKALLISIA AJATUKSIA JA TUNTEITA.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti